Hozzávalók 1 rúdhoz (12 szelethez):
Tészta:
- 200g teljes kiőrlésű liszt +10g a nyújtáshoz
- 250g zsírszegény túró
- 30g eritrit
- 20g kókuszolaj
- 25g Kolly Fitness almás pite ízű Fit Whey fehérjepor
- 1 tojás
Töltelék:
- 500g alma
- 30g natúr dió ledarálva
- 30g eritrit
- 1 tk fahéj
Kenéshez/szóráshoz:
- 1db tojás
- porrá őrölt eritrit tetszés szerint
Elkészítés:
Egy tálban keverjük össze a tészta hozzávalóit.
Gyúrjuk jól össze, majd tegyük 30-40 percre a hűtőbe.
Időközben készítsük el a tölteléket.
Az almát mossuk meg, majd reszeljük le. A levét nyomkodjuk ki amennyire tudjuk. A reszelt almához adjunk hozzá darált diót, eritritet és a fahéjat. Jól keverjük össze.
Egy lisztes felületen a tésztát nyújtsuk ki és egyenlően osszuk el rajta az almás tölteléket. Tekerjük fel és egy felvert tojással kenjük le.
Előmelegített sütőben, légkeveréses funkción, 180 fokon süssük 25 perc alatt aranybarnára.
Várjuk meg amíg kihűl, csak utána szeleteljük. A végén pedig szórjuk meg porrá őrölt eritrittel.
Nekem ebből 12 szelet lett.
1 szelet tápértéke:
152 kcal, 5g zsír, 17g szénhidrát, 8g fehérje