Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Tengeri kollagén, a kollagének királynője

Tengeri kollagén, a kollagének királynője

A kollagén az egyik legfontosabb fehérje a szervezetünkben, amelyet mi magunk is képesek vagyunk előállítani, azonban a kor előrehaladtával, körülbelül húszas éveink közepétől folyamatosan csökken a termelése. Annak érdekében, hogy bőrünk minél tovább feszes maradjon, izmaink a leghatékonyabban épüljenek és regenerálódjanak, hajunk és körmünk erős és ragyogó legyen, érdemes a megfelelő pótlásról időben gondoskodni.

Szervezetünkben mire van hatással a kollagén?

• Bőr

• Csontok, porcok, ízületek, izmok, ínak

• Haj és köröm

Sok esetben, amikor kollagént tartalmazó kozmetikumot vagy étrend-kiegészítőt veszünk, az csirke, sertés vagy tehénből származó kollagénből készül. Az elmúlt években azonban egyre jobban elterjedt a halkollagén használata. (A halkollagén a halak bőréből származik.)

Mi lehet ennek az oka? 

Az életkor előrehaladtával a bőrünkben található I-es típusú kollagén kezd el leghamarabb gyengülni, amelynek köszönhetően bőrünk elkezd megereszkedni. A tengeri kollagén fogyasztása segíthet helyreállítani a kollagén- és elasztinprotein rostokat, emellett jelentősen megerősíti a bőr külső felületét (epidermisz). 

A tengeri kollagén számos aminosavat tartalmaz: lizint, glicint, prolint és hidroxiprolint. A prolin és a glicin fontos antioxidáns szerepet játszanak a sejtkárosodást okozó szabad gyökök elleni védelemben. A hidroxiprolinból glicin készül, amely segíthet szabályozni a sejt oxidatív állapotát, és segíthet megvédeni a bőrt a magas ultraibolya sugárzástól és bőrkárosodástól. Fogyasztása fokozhatja a kollagénszintézist és elősegítheti az ásványi anyagok beépülését a csontokba.

A Kolly Fitness Tengeri Kollagén kapszula adagonként 2000 mg hidrolizált halkollagént tartalmaz, melyet kizárólag tengeri halakból nyernek ki. A tengeri kollagén egy rendkívül jó felszívódású formája a kollagénnek, amit neked is ki kell próbálnod! Ha már régóta fontolgatod, hogy szeretnéd a kollagén fogyasztást beépíteni a mindennapokba, kezdd bátran ezzel a termékkel, hiszen egyszerűen és gyorsan biztosíthatod általa a szükséges kollagén utánpótlást. Ha már ismered és szereted a kollagén készítményeket, akkor végképp érdemes megismerned a kollagén tengerből származó változatának testre gyakorolt pozitív hatását is.

Keresés