Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Az életmódváltás pozitív hatásai

Az életmódváltás pozitív hatásai

Milyen akadályok merülhetnek fel, amikor életmódváltásba kezdünk és hogyan tudjuk megugrani őket? Hogy lesz időm sportolni? Egyáltalán milyen sport az, ami nekem való? Honnan tudjam, hogy most akkor mit ehetek és mit nem? Különben is, hányszor egyek egy nap? 

Számodra is ismerősek ezek a gondolatok? Biztos benned is felmerültek, amikor úgy érezted, szeretnél változtatni életmódodon. A bizonytalanság szokott az egyik legnagyobb gátló tényező lenni, így sok esetben már a kezdés előtt meghiúsulnak a változtatási kísérleteink. Azonban, ha sikerül megugrani ezt az akadályt, számos olyan pozitív hatása lesz az életünkre, ami utána segít átlendülni a nehézségeken.

A mozgásszegény életmód, a stresszes mindennapok, az emésztési problémák okozta diszkomfortérzet megnehezíthetik az életünket. Az életmódváltásnak vannak gyorsan érzékelhető pozitív hatásai, ilyen például, hogy megváltozik testünk vitalitása. Kevesebb alvásra van szükségünk és mégis kipihentebben ébredünk. Ennek az egyik fő oka, hogy szervezetünk energiafelhasználása sokkal hatékonyabbá válik. A rendszeres sportolás beiktatásával nem csak elégetjük a felesleges kalóriákat, de segíthet szervezetünk zsírraktárai csökkentésében is. Alakformáló hatása mellett szellemileg is pozitívan hat, a mozgásnak köszönhetően jobb lesz az agy vérellátása. Emellett növelheti az önbizalmat és oldhatja a stresszt, hiszen a mindennapos stresszt is jobban tudjuk kezelni, ha a testünk számára megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyagot juttatunk. 

Kis lépésekben a hosszú távú sikerekért

Azzal, hogy kerüljük a finomított szénhidrátokat és csökkentjük a cukorbevitelt, támogatjuk testünket a stabil és kiegyensúlyozott vércukorszint megtartásában, ezzel megelőzve a vércukor ingadozását. Már minimális változtatásoknak is vannak hosszú távon pozitív hatásai, azonban nem kell ajtóstul rohanni a házba, legyen a mottód az, hogy kis lépésekben a hosszútávú sikerért! Legyél magaddal türelmes, néha időbe telik az új szokások beiktatása a mindennapokba. 

Szeretném, ha Te is megtapasztalnád az életmódváltás pozitív hatásait, mint például a jobb közérzet, a vitalitás, a súlycsökkenés és stresszmentesebb mindennapok. Ebben tudlak támogatni a KILÓK HARCA programmal, amely megtanítja Neked az életmódváltás lépéseit. Ráadásul egy aktív és támogató közösség része lehetsz, így soha nem fogod magad egyedül érezni és ha elgyengülnél, ott leszünk melletted! Használd ki a támogató közösség erejét Te is és élvezd az életmódváltás pozitív hatásait!


 

Keresés