Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mire érdemes figyelni, hogy télen is megóvd a hajad és a bőröd?

Mire érdemes figyelni, hogy télen is megóvd a hajad és a bőröd?

Télen neked is sokkal nehezebb kezelni a hajad? Bármit teszel mégis úgy érzed, hogy a bőröd mindig túl száraz? Ahogy beköszönt a hideg idő, érdemes a haj és bőrápolási rutinunkat is ennek megfelelően változtatni. Ebben az időszakban testünk akár naponta többször is magas hőingadozásnak van kitéve, amikor a fűtött lakásból vagy irodából kimegyünk a szabad levegőre.


Mire érdemes figyelni a hideg idő beköszöntével, hogy hajad megőrizze egészséges állapotát?

  • Ha teheted csökkentsd a hajmosás mennyiségét. Ideális esetben, hetente 1-2 alkalommal moss hajat.

  • Kerüld hajszárításánál a túl meleg levegőt, inkább alacsonyabb hőfokon hosszabb ideig szárítsd a hajad, majd miután megszáradt várj mielőtt kilépsz a lakásból. (Az is megoldás lehet, hogy télen a hajmosás átkerül az esti rutinodba.)

  • Hordj sapkát vagy fejkendőt, ezzel is óvva a fejbőröd és a hajkoronád az extrém hőingadozás okozta problémáktól, azonban arra vigyázz, nehogy túl szoros sapkát válassz, mert gátolhatja a hajhagymák megfelelő szellőzését, ráadásul növelheti a zsírosodás mértékét is.

  • Érdemes hajpakolással táplálni a hajat és a fejbőrt, télen a száraz levegő száríthatja és irritálhatja. (Ideális választás lehet ricinus- és argánolaj keveréke, vagy egyéb természetes összetevőjű hajápoló készítmény)

  • Pótold a nélkülözhetetlen vitaminokat, ásványi anyagokat és egyéb esszenciális alkotóelemeket, ezzel is erősítve hajad. (Ilyen például kollagén, C-vitamin, biotin, vas.)

A hajunk mellett a bőrünk is extra odafigyelést igényel ezekben a hónapokban. A hideg szeles időben gyorsan kiszáradhat, repedezetté válhat. Ahogy a hajra, úgy a bőrre is káros hatással van a nagy hőingadozás és a zárt tér sokszor száraz levegője. Tápláld bőröd kívül és belül vitaminokkal és ásványi anyagokkal. A kollagén pótlásra egész évben érdemes odafigyelni, azonban a téli időjárásnak kitett bőr számára nélkülözhetetlen, hiszen bőrünk egyik legfontosabb építőköve. A minél jobb hasznosulás érdekében fogyassz mellé C-vitamint.

Segítsd a hajad és bőröd kollagénnel. Amellett, hogy fogyasztása csökkentheti a bőr szárazságát, még a hajszálak szilárdságát, ellenálló képességét is segítheti. Kollagént legegyszerűbben folyékony formában tudjuk pótolni. A Kolly Fitness folyékony Collagen Liquid formulánk az egyik legmagasabb hatóanyag-tartalmú kollagén készítmény a piacon, adagonként 10.000 mg kollagént tartalmaz. A kollagén mellett nagy dózisban tartalmaz aminosavakat (L-arginin-t és Glicint) is. Ha azonban előnyben részesíted a kapszulás formulát, ideális választás lehet számodra a Kolly Fitness Tengeri Kollagén kapszula, amely adagonként 2000 mg hidrolizált halkollagént tartalmaz, melyet kizárólag tengeri halakból nyernek ki. A tengeri kollagén egy rendkívül jó felszívódású formája a kollagénnek, amelyet neked is ki kell próbálnod! 

Keresés