Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mit jelent az egészségtelen táplálkozás: nincs rossz élelmiszer, csak helytelenül felépített étrend

Mit jelent az egészségtelen táplálkozás: nincs rossz élelmiszer, csak helytelenül felépített étrend

Amikor életmódváltásról beszélünk, sokan azt hiszik, hogy ezt azt jelenti, hogy az étkezésükből ki kell zárnunk a szénhidrátot, és főleg íztelen ételeket kell fogyasztani. Ez azonban egy téves elképzelés, mivel egy precízen, tudatosan összeállított étrend követése során nem kell lemondanod kedvenc fogásaidról sem. Hiszen nincs olyan, hogy rossz élelmiszer, csak helytelenül felépített étrend.

Összegyűjtöttem neked néhány tippet, amelyek segítségével táplálkozásod egészségesebb lehet, te magad pedig fittebbé és energikusabbá válhatsz!

Fogyassz több zöldséget és gyümölcsöt

A zöldségek és gyümölcsök nemcsak kedvező kalóriatartományuk miatt válhatnak közeli barátaiddá étkezéseid során, hanem a bennük található fontos vitaminok és ásványi anyagok miatt is. Köreteidet cseréld többször salátára vagy párolt zöldségre, uzsonnára pedig csokoládé vagy müzli szelet helyett válassz inkább egy almát.

Igyál elegendő vizet

A megfelelő táplálkozás során elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű víz fogyasztása, mely nemcsak abban segít, hogy hidratáltabb legyél, de az éhségérzetet is csökkenti. Én napi három liter vizet iszom, de természetesen (ahogy a táplálkozás során szinte minden) ez is az egyéni szükséglettől függ. A szükséges vízfogyasztás nagyban függ a napi aktivitásodtól, de az általános vélekedés az, hogy egy felnőttnek minimum 2 liter folyadékra van szüksége naponta.

Kerüld a bő olajban sült ételeket

Attól még, hogy egészségesen táplálkozol, nem kell lemondanod kedvenc sültkrumplidról egy életre, hiszen bő növényi olaj helyett rengeteg más módon is elkészítheted. Ha sütőbe teszed, akkor csupán töredéke kell annak az olajnak, amit serpenyőben használnál, és ez lehet akár olívaolaj is. Szedd össze kedvenc receptjeidet nézz utána olajmentes változatuknak, és azonnal rájöhetsz, hogy az egészséges alternatívák elkészítése sem bonyolult.

Mozogj többet

Bár ez a tipp nem kifejezetten a táplálkozással kapcsolatos, egy egészséges életmód kötelező eleme a testmozgás. Ehhez nem kell minden nap kilométereket futnod, válassz olyan mozgásformát, amely heti pár alkalommal belefér a mindennapjaidba, és szívesen űzöd, kikapcsolódásként is szolgál. Emellett napi aktivitásodat olyan apró dolgokkal is növelheted, mint például a lépcső választása a lift helyett, vagy ha egy megállóval előbb leszállsz a buszról, és onnan hazasétálsz.

Ez a pár tipp segíthet abban, hogy egészségesebben élj, azonban a teljes életmódváltáshoz ennél több kell. Számomra mindig kihívást jelent egy új együttműködés, és izgatottan várom az egyre szélesedő mosolyt az arcodon, ahogyan egyre közelebb kerülsz a célod felé. Korábban én is elindultam ezen az úton, és közel 30 kg leadása után ma már saját tapasztalatokkal, élményekkel és rengeteg helyről, tanfolyamról szerzett tudásom és képesítésem segítségével támogatlak életmódváltásod során. Ismerd meg Kilók Harca programomat, melynek keretein belül egy támogató közösség erejével és segítségével érheted el céljaidat.

Keresés