Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

3 tipp, hogy könnyebb legyen az életmódváltás

3 tipp, hogy könnyebb legyen az életmódváltás

Szinte mindenki legalább egyszer az életében kezdett már bele fogyókúrába, életmódváltásba. Ennek lehetnek akár esztétikai vagy egészségügyi okai is. Mit tudsz tenni, hogy ne add fel az első nehézség után? Mutatom!

1., Igyekezz minél változatosabban étkezni

Régi időkben, amikor valaki fogyókúrázni akart, akkor a jól bevált csirke-rizs kombinációhoz nyúlt, azonban ez hosszú távon nagyon unalmas és egyhangú étkezés, nincs benne változatosság. Emiatt egyre többször fordulnak elő csaló alkalmak, aminek a vége sok esetben egy kudarcba fulladt fogyókúra. Kicsit több energiaráfordítással és tervezéssel azonban nagyon változatos és színes ételeket lehet elkészíteni úgy, hogy ne lépjük túl a felállított kereteket. Merj kísérletezni és próbálj ki új ízeket és kombinációkat.

2., Felejtsd el, hogy fogyókúráznod KELL, tekints rá inkább életmódváltásként

Fontos tisztázni magunkban, hogy mi is a célunk, amikor változtatni szeretnénk az étkezésünkön. A fogyókúrák sokszor csak kampányszerű, pár hétig tartó, önsanyargató, sok esetben valamilyen hiánytáplálkozásra építő étkezések, amelynek általában pár hét után vége szakad és lehet, hogy még küzdhetünk a jojo effektussal is. Azonban, ha inkább életmódváltásként tekintünk rá, amelyet azért teszünk, hogy kiegyensúlyozottabbak legyünk testileg és lelkileg egyaránt, akkor máris sokkal könnyebb lesz. 


Extra tipp: Ha úgy döntesz, hogy belevágsz az életmódváltásba, de azt érzed, ez így hirtelen túl nagy falat lenne számodra, akkor kezd el kis lépésekben. Próbáld ki, hogy első héten csak az étkezések harmadát cseréled és csak hetente kétszer mozogsz, majd szépen fokozatosan hétről hétre emelheted a terhelést és változtathatsz az étkezési szokásaidon. Így kis lépésekben tudsz beleszokni az új életmódba, és lehetnek sikerélményeid a mindennapokban.


3., Ha úgy érzed, hogy nem megy egyedül, keress egy olyan barátot, akivel közös a cél vagy csatlakozz egy közösséghez

Egyedül már többször elkezdted, majd feladtad az életmódváltást? Sokszor amikor életmódváltásba kezdünk, azért is megy el a kedvünk az egésztől, mert nem tudjuk kivel megosztani a felmerülő problémákat, nincs mellettünk senki, aki tartaná bennünk a lelket, amikor kicsit elgyengülünk. Ezért jó, ha egy közösség része vagyunk, mint például a Kilók Harca program. A Kilók Harca egy teljes program, amely megtanítja Neked az életmódváltás lépéseit. Megterveztünk számodra egy ideális és változatos életmódváltó programot és végig is kísérünk rajta. Emellett egy aktív és támogató közösség része lehetsz, így soha nem fogod magad egyedül érezni, ha pedig elgyengülnél, ott leszünk melletted. Gyere, csatlakozz még ma a Facebook csoportunkhoz, és ismerd meg jobban a programot!

Keresés